IT Innovation Partner

Een B2B Shopify webshop laten maken

Is B2B-verkoop op Shopify een haalbare strategie? We vertellen je alles over Shopify's functies die essentieel zijn voor zakelijke verkopers. Van geavanceerde prijsinstellingen tot aangepaste klantaccounts, ontdek hoe Shopify uw B2B-verkoop kan transformeren.
Scroll

Wat is Shopify?

We beginnen bij het begin, wat is Shopify? Shopify begon als een eenvoudig idee – een platform om online te verkopen – maar is geëvolueerd tot een allesomvattend e-commerce ecosysteem. Dit platform ondersteunt niet alleen het basisproductbeheer, maar biedt ook geavanceerde tools voor marketing, klantrelaties en analytics. Het biedt bedrijven de flexibiliteit om hun webshop aan te passen aan hun unieke merkidentiteit en klantbehoeften.

Shopify abonnementen

Shopify biedt diverse abonnementsvormen aan, elk ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van bedrijven van verschillende groottes en sectoren. Voor kleine ondernemingen en startups is er het 'Basic Shopify' plan, ideaal voor degenen die net beginnen met e-commerce en basisfunctionaliteiten nodig hebben. 'Shopify' en 'Advanced Shopify' abonnementen bieden meer geavanceerde functies, zoals uitgebreide rapportage en betere tarieven voor betalingsverwerking, wat ze geschikt maakt voor middelgrote bedrijven die groei ervaren.

Grote bedrijven of ondernemingen met complexe e-commerce behoeften kunnen het beste kiezen voor 'Shopify Plus'. Dit abonnement biedt uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, geavanceerde beveiliging en toegewijde ondersteuning, essentieel voor bedrijven die een aanzienlijk volume aan transacties beheren geavanceerde B2B-functionaliteiten zoals bulkbestellingen en aangepaste prijsovereenkomsten vereisen, en een gepersonaliseerde winkelervaring willen bieden.

De keuze voor een specifiek Shopify-abonnement hangt nauw samen met de omvang van de bedrijfsactiviteiten, de benodigde e-commerce functionaliteiten, en de toekomstige groeiplannen van het bedrijf, met Shopify Plus als een topkeuze voor diepgaande B2B-verkoopstrategieën.

Shopify Plus voor snel-groeiende bedrijven

Voor grote ondernemingen is Shopify Plus een game-changer. Deze premium versie van Shopify biedt geavanceerde functies zoals onbeperkte bandbreedte, hogere verwerkingscapaciteiten, en gepersonaliseerde klantenservice.

Deze functies zijn essentieel voor bedrijven die te maken hebben met grote hoeveelheden verkeer en transacties, en zorgen voor een soepelere, schaalbare online ervaring.

Shopify Plus of Shopify Advanced?

Het grootste verschil tussen Shopify's Advanced en Shopify Plus abonnementen zit in de schaalbaarheid, functionaliteiten, en ondersteuning die ze bieden, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende soorten en maten bedrijven. Hier is een gedetailleerd overzicht van de belangrijkste verschillen:

  • Doelgroep: Shopify Advanced: Gericht op middelgrote bedrijven. Shopify Plus: Bedoeld voor grote ondernemingen en snelgroeiende bedrijven.
  • Functionaliteiten: Shopify Advanced: Geavanceerde rapportage, betere verzendtarieven, tot 15 personeelsaccounts. Shopify Plus: Uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, inclusief checkout, geavanceerde automatisering, onbeperkte personeelsaccounts, toegang tot exclusieve apps.
  • Prijsstelling: Shopify Advanced: Vaste, betaalbare prijs. Shopify Plus: Aangepaste prijs, afhankelijk van de behoeften en omvang van het bedrijf.
  • Ondersteuning: Shopify Advanced: Standaardondersteuning. Shopify Plus: Premium ondersteuning, inclusief toegewijde accountmanagers.
  • API's en Integraties: Shopify Advanced: Standaard API-mogelijkheden. Shopify Plus: Uitgebreidere API-opties en hogere limieten.
  • Internationaal zaken doen: Shopify Advanced: Basisfunctionaliteiten. Shopify Plus: Geavanceerde internationale verkoopopties, inclusief meerdere winkels.

Samenvattend, Shopify Plus biedt meer geavanceerde mogelijkheden voor personalisatie, integratie en ondersteuning, gericht op grote en snelgroeiende bedrijven, terwijl Shopify Advanced een robuuste optie is voor middelgrote bedrijven die meer functionaliteit nodig hebben dan het standaard Shopify-pakket.

B2B-groothandel op Shopify

Een sleutelelement in Shopify's B2B-functionaliteit is het aanbieden van variabele prijsopties specifiek voor groothandelsklanten. Dit stelt ondernemingen in staat om op maat gemaakte prijsstructuren te creëren voor verschillende groepen klanten.

Met dergelijke instellingen kunnen groothandelaren profiteren van aangepaste kortingen die afhankelijk zijn van het volume van hun aankopen. Het vermogen om flexibel te zijn in het vaststellen van prijzen is een belangrijke factor in het aanmoedigen van B2B-klanten om in bulk te kopen.

Shopify API-integraties en ERP en CRM-systemen

De flexibiliteit van Shopify, vooral in de vorm van API-integraties, is cruciaal voor grotere bedrijven. Deze integraties stellen bedrijven in staat om Shopify naadloos te laten samenwerken met bestaande ERP- en CRM-systemen. Dit leidt tot een betere datastroom en efficiëntie, waarbij klantgegevens, voorraadbeheer en verkoopinformatie geïntegreerd worden voor een holistische bedrijfsvoering.

Internationaal verkopen op Shopify

Shopify maakt internationaal uitbreiden toegankelijker en beheerbaarder voor B2B-bedrijven. Het platform maakt het mogelijk voor bedrijven die over de grenzen willen groeien, door meertaligheid, ondersteuning van meerdere valuta's, en integratie van internationale verzendopties. De mogelijkheid om belastingregels en lokale compliance-normen gemakkelijk aan te passen, vermindert de complexiteit en potentiële belemmeringen van internationale handel aanzienlijk.

B2B replatforming

In de snel veranderende wereld van B2B e-commerce is de overstap naar een geavanceerder e-commerceplatform, bekend als replatforming, een essentiële stap voor bedrijven die zich richten op groei en verhoogde operationele efficiëntie. Met ondersteuning van een technische partner wordt de stap naar Shopify een stuk minder uitdagend.

Deze transitie kan resulteren in een meer gestroomlijnde bestelprocedure, sterkere klantrelaties en een doeltreffender bedrijfsbeheer. Shopify biedt daarnaast de mogelijkheid tot integratie met bestaande CRM- en ERP-systemen, wat van onschatbare waarde is voor een vloeiende overstap en het behoud van de bedrijfscontinuïteit.

Door te kiezen voor replatforming naar Shopify, positioneren B2B-bedrijven zich op een schaalbaar platform dat gereed is voor toekomstige expansie en de evoluerende behoeften van de digitale handelsmarkt.

Conclusie: Shopify, een partner die meegroeit

Shopify is meer dan alleen een e-commerce platform; het is een partner die B2B-bedrijven ondersteunt in hun groei en ontwikkeling. Met zijn gebruiksgemak, flexibiliteit en krachtige features is Shopify de toekomst van B2B e-commerce.

Keep in mind, om volledig te profiteren van de mogelijkheden die Shopify biedt, is het essentieel om te kiezen voor een ervaren en bekwame technische partner. Een dergelijke partner kan niet alleen helpen bij het effectief implementeren en aanpassen van het platform, maar biedt ook gespecialiseerde ondersteuning en inzichten die cruciaal zijn voor het succes en de groei van de webshop.

Begin met B2B verkopen op Shopify met Notive

B2B verkopen op Shopify?

Wil je B2B verkopen op Shopify? Wij helpen je graag verder. Neem contact op voor vrijblijvend advies.
Neem contact op.

Onze Shopify projecten

Bekijk alle projecten