Shopify Plus

Shopify Plus

Elham - 5 minuten


Shopify is inmiddels ook in Nederland een grote speler geworden in het E-commerce landschap. Net als Lightspeed is het een SaaS platform en kent het verschillende abonnementen die elk hun eigen functionaliteiten en prijzen hebben. Shopify Plus is het state-of-art platform van Shopify die speciaal is ontworpen voor serieuze E-commerce bedrijven die de meeste inkomsten uit hun webshop halen. Laten we eens dieper ingaan op Shopify Plus en inzoomen op de functionaliteiten die het platform met zich meebrengt.

Shopify Plus wordt volledig gehost in tegenstelling tot traditionele zelf gehoste open source platformen. Shopify Plus is hierdoor erg betrouwbaar, omdat het voortdurend wordt gemonitord en geupgrade om zo de robuustheid en maximale efficiëntie te garanderen. Nog meer voordelen van het veilige en krachtige hosting netwerk zijn dat je je zoekmachineoptimalisatie kan verbeteren, hoge snelheden kan handhaven en je geen eigen server meer hoeft te runnen.

Schaalbaarheid van Shopify Plus

Of je nu een grote flash sale houdt of meedoet aan de Black Friday, met Shopify Plus kun je al dit verkeer aan. Door de oneindige schaalbaarheid kan het platform duizenden transacties per minuut verwerken. Er zijn geen limieten op het aantal producten of verkopen en ook betaal je geen transactiekosten.

Shopify Plus sjablonen en webdesign

Met Shopify Plus kun je kiezen uit meer dan 60 sjablonen voor je webshop. Met de eigen html programmeertaal van Shopify genaamd ‘Liquid’ kun je het uiterlijk en de functionaliteit van je webshop veranderen. Ook kun je de checkout bewerken. Shopify Plus biedt namelijk de optie om je checkout af te stemmen op klantprofielen om zo een nog persoonlijkere shoppers ervaring te bieden. Hierdoor kun je de conversiepercentage omhoog krijgen.


Shopify Plus API

Met de Shopify Plus API kun je bestaande IT platforms naadloos integreren aan je webshop. Hieronder vallen alle CRM- ERP- en boekhoudsystemen.


E-commerce automatisering

Met Shopify Plus kun je grote delen van je verkoopcyclus automatiseren, doordat het de workflow van de backend en frontend consolideert. Hierdoor hoef je niet veel te werken met apps en add-ons doordat de automatiseringstools aanwezig zijn in het systeem. Je kunt bijvoorbeeld klanten taggen en segmenteren met een VIP klantenprogramma waarbij je de VIP klanten kortingen kan sturen.


Shopify Plus voor B2B bedrijven

Ook voor B2B bedrijven biedt Shopify Plus een goede uitkomst. Met het geïntegreerde loyaliteits- en beloningsprogramma kun je automatische bonussen instellen voor klanten. Ook kun je je klanten de mogelijkheid bieden om snel te kopen, de bestelling te volgen of deze opnieuw te plaatsen.


Shopify Plus kosten

Je hebt al een Shopify Plus abonnement vanaf €2000 per maand. Met dit Plus account van Shopify krijg je automatisch een accountmanager die je 24/7 gepersonaliseerde assistentie biedt. Zij houden dagelijks toezicht op de activiteiten van je webshop, waardoor je snel kunt schakelen indien er problemen optreden.


Verschillen open source platformen en Shopify Plus

Hieronder leggen we de verschillen tussen een open source platformen en Shopify Plus uit:

  • Open source platformen moet je zelf hosten waardoor je meer tijd besteed aan het beheren van de technische aspecten van je shop
  • PCI beveiligings naleving wordt bij Shopify Plus wel aangeboden in het pakket en bij open source platformen niet
  • Met open source platformen is het onderhouden van compliance en beveiliging op je server je eigen verantwoordelijkheid
  • Open source platformen eisen meer deskundigheid als je je winkel wilt aanpassen en transformeren


Shopify Plus biedt dus de mogelijkheid om een robuuste maatwerk webshop te bouwen waarbij je veel processen kunt automatiseren. Wil jij ook de volledige controle over je klantenervaring en de back-end, dan is Shopify Plus de juiste keus. Neem eens contact met ons op om de mogelijkheden met Shopify Plus te bespreken.

Heb je op het moment een webshop met een ander Ecommerce platform? Dan is het mogelijk om te migreren naar Shopify Plus. Ook daar kunnen wij jou mee helpen. Bel ons eens voor vrijblijvend advies over de migratie naar Shopify Plus.

Klaar voor Shopify Plus?

Wij helpen je er graag mee!

Begin met Shopify Plus