IT Innovation Partner

Shopify Plus

Leer hoe Shopify Plus, het geavanceerde platform van Shopify, specifiek is ontworpen om tegemoet te komen aan de complexe behoeften van snelgroeiende bedrijven. Verken de uitgebreide mogelijkheden en functionaliteiten die bijdragen aan een naadloze groei en succesvolle e-commerce strategie.
Scroll

Wat is Shopify Plus?

Shopify is inmiddels ook in Nederland een grote speler geworden in het e-commerce landschap. Net als Lightspeed is het een SaaS platform en kent het verschillende soorten plannen die elk hun eigen functionaliteiten en prijzen hebben. Zo heeft Shopify naast het standaard platform ook een ander platform genaamd: Shopify Plus.

Shopify Plus is het state-of-the-art platform van Shopify die speciaal is ontworpen voor serieuze e-commerce bedrijven die de meeste inkomsten uit hun webshop halen. Laten we eens dieper ingaan op Shopify Plus en inzoomen op de functionaliteiten die het platform met zich meebrengt.

Hosting

Shopify Plus wordt volledig gehost in tegenstelling tot traditionele zelf gehoste open source platformen. Shopify Plus is hierdoor erg betrouwbaar, omdat het voortdurend wordt gemonitord en geüpgraded om zo de robuustheid en maximale efficiëntie te garanderen.

Nog meer voordelen van het veilige en krachtige hosting netwerk zijn dat je je zoekmachine optimalisatie kan verbeteren, hoge snelheden kan handhaven en je geen eigen server meer hoeft te runnen.

Schaalbaarheid

Of je nu een grote flash sale houdt of meedoet aan de Black Friday, met Shopify Plus kun je al dit verkeer aan. Door de oneindige schaalbaarheid kan het platform duizenden transacties per minuut verwerken. Er zijn wel transactiekosten, maar die zijn minder dan bij Shopify Advanced.

Sjablonen en webdesign

Met Shopify Plus kun je kiezen uit meer dan 60 sjablonen voor je webshop. Met de eigen HTML programmeertaal van Shopify genaamd ‘Liquid’ kun je het uiterlijk en de functionaliteit van je webshop veranderen. Daarnaast kun je ook de checkout afstemmen op klantprofielen om zo een nog persoonlijkere gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kun je je conversiepercentage omhoog krijgen.

API's

Met de Shopify Plus API kun je bestaande IT platforms naadloos integreren met je webshop, zoals alle CRM- ERP- en boekhoudsystemen. Sommige API's zijn alleen toegankelijk bij Shopify Plus, zoals de API voor Gift Cards, Multipasses en Users. Met de Gift Card API kan je cadeaukaart codes maken en beheren zodat klanten deze bij het afrekenen kunnen invoeren.

Met de Multipass API kan je de authenticatie van klanten beheren in meerdere applicaties zodat je 1 enkele login ervaring voor die websites kan aanbieden. De Gebruiker API zorgt ervoor dat je machtigingen voor het personeel kan doorvoeren waardoor zij delen van je Shopify webshop kunnen beheren.

Automatisering

Met Shopify Plus kun je grote delen van je verkoopcyclus automatiseren, doordat het de workflow van de backend en frontend samenvoegt. Hierdoor hoef je niet veel te werken met apps en add-ons doordat de automatiseringstools aanwezig zijn in het systeem. Je kunt bijvoorbeeld klanten taggen en segmenteren met een VIP klantenprogramma waarbij je de VIP klanten kortingen kan sturen.

Shopify Plus voor B2B

Ook voor B2B bedrijven biedt Shopify Plus een goede uitkomst. Met het geïntegreerde loyaliteits- en beloningsprogramma kun je automatische bonussen instellen voor klanten. Ook kun je je klanten de mogelijkheid bieden om snel te kopen, de bestelling te volgen of deze opnieuw te plaatsen.

Wat kost Shopify Plus?

Je hebt al een Shopify Plus abonnement vanaf €2000 per maand. Met dit Plus account van Shopify krijg je automatisch een accountmanager die je 24/7 gepersonaliseerde assistentie biedt. Zij houden dagelijks toezicht op de activiteiten van je webshop, waardoor je snel kunt schakelen indien er problemen optreden.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Klaar voor Shopify Plus?

Heb je op het moment een webshop met een ander e-commerce platform? Dan is het mogelijk om te migreren naar Shopify Plus. Bel ons eens voor vrijblijvend advies over de migratie naar Shopify Plus.
Neem contact op met Elham!

Onze Shopify projecten

Bekijk alle projecten

Mogelijk vind je dit ook interessant