IT Innovation Partner

Shopify of BigCommerce

Bij het kiezen van een e-commerceplatform worden ondernemers geconfronteerd met meerdere keuzes. Twee van de meest prominente namen in deze arena zijn Shopify en BigCommerce. Maar hoe onderscheiden deze platforms zich van elkaar?
Scroll

Even introduceren

Shopify in het kort

Shopify - Gelanceerd in 2006, begon Shopify als een oplossing voor interne behoeften, maar is snel uitgegroeid tot een van de meest gebruiksvriendelijke en veelzijdige e-commerce platforms ter wereld. Met zijn intuïtieve interface en uitgebreide app-marktplaats helpt Shopify zowel kleine ondernemers als grote bedrijven bij het opzetten van hun online winkels.

BigCommerce in het kort

BigCommerce - Opgericht in 2009, positioneert BigCommerce zich als een all-in-one e-commerce oplossing. Het platform is bekend om zijn robuuste out-of-the-box features en flexibiliteit, waardoor het een uitstekende keuze is voor bedrijven die meer controle en maatwerk willen over hun online winkel zonder afhankelijk te zijn van extra plugins of apps.

Nu we een duidelijk beeld hebben van deze twee e-commerce giganten, laten we ze met elkaar vergelijken!

Wat maakt Shopify bijzonder?

Shopify heeft zich gepositioneerd als een van de voorlopers in de e-commerce wereld, en dat is niet zonder reden. Hier zijn enkele onderscheidende kenmerken die het platform zo aantrekkelijk maken voor ondernemers wereldwijd:

Ecosysteem

Shopify's app-markt is ongeëvenaard in omvang en diversiteit, met meer dan 10.000 apps. Deze apps, variërend van marketinghulpmiddelen tot voorraadbeheer, stellen handelaren in staat om hun winkel te personaliseren en functionaliteiten uit te breiden zonder diepgaande technische kennis.

Gebruikersvriendelijkheid

Een van Shopify's meest geprezen kenmerken is zijn intuïtieve ontwerp. De gebruiksvriendelijke interface maakt het eenvoudig, zelfs voor beginners, om een professioneel ogende online winkel te bouwen en te beheren.

Optimale Check-out

Het afrekenproces is cruciaal in e-commerce, en Shopify heeft hierin geïnvesteerd. Door feedback van miljoenen gebruikers te verzamelen en te analyseren, heeft Shopify een checkout-proces gecreëerd dat niet alleen snel en gestroomlijnd is, maar ook het vertrouwen van klanten versterkt, wat leidt tot hogere conversieratio's.

Innovatie en Ondersteuning

Achter het succes van Shopify staat een enorm team van developers en experts die voortdurend werken aan het verbeteren en innoveren van het platform. Van het regelmatig uitrollen van nieuwe functies tot het bieden van 24/7 klantenondersteuning, Shopify zorgt ervoor dat elke ondernemer, groot of klein, de tools en hulp heeft die ze nodig hebben om te slagen.

Shopify's aanhoudende inzet voor kwaliteit en klanttevredenheid maakt het een kracht om rekening mee te houden in de e-commerce sector.

Waarom kiezen voor BigCommerce?

BigCommerce is meer dan zomaar een alternatief in de wereld van e-commerce; het heeft zijn eigen unieke voordelen die het onderscheiden en aantrekkelijk maken voor bepaalde ondernemers:

Out-of-the-box Functionaliteit

BigCommerce onderscheidt zich door de diepte van zijn ingebouwde functies. Direct na installatie biedt het platform ondernemers een schat aan geavanceerde tools en opties. Dit kan de tijd en kosten besparen die anders zouden worden besteed aan het zoeken naar, en installeren van, externe apps of het maken van maatwerk aanpassingen.

Technisch Raamwerk

Gebouwd op een solide en schaalbare infrastructuur, is BigCommerce ideaal voor bedrijven die naar een hoger niveau willen groeien. Zijn flexibiliteit stelt ondernemers in staat om het platform te vormen naar hun specifieke behoeften, vooral als ze unieke technische eisen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden vervuld door andere platforms.

Afhankelijkheid van IT

Eén van de tweesnijdende zwaarden van BigCommerce is zijn kracht en aanpasbaarheid. Terwijl dit onmiskenbare voordelen biedt, betekent het ook dat bedrijven soms een grotere afhankelijkheid hebben van IT-experts om het platform optimaal te benutten. Dit kan zowel een kans als een uitdaging zijn, afhankelijk van de technische capaciteit van een bedrijf.

Vaak gehoorde myths

Zoals bij de meeste populaire platforms, zijn er mythen en misvattingen die zich rond zowel Shopify als BigCommerce hebben verspreid. Hieronder weerleggen we enkele van deze mythen:

  • Kosten: Een algemeen bezwaar is dat Shopify duurder zou zijn dan BigCommerce. Echter, goedkoop kan soms duurkoop blijken. Ondernemers die kiezen voor Shopify vinden vaak dat hoewel ze in het begin misschien meer betalen, ze op de lange termijn meer waarde krijgen. Het argument is dat als bedrijven groeien, ze meer aanvullende functionaliteiten nodig hebben - iets waar Shopify in uitblinkt. Bovendien kan het besparen op innovatie of conversie op de lange termijn duurder uitpakken.
  • Functionaliteit: Er is een perceptie dat BigCommerce meer 'out-of-the-box' functies biedt. Hoewel dit tot op zekere hoogte waar kan zijn, compenseert het uitgebreide app-ecosysteem van Shopify dit ruimschoots. Er zijn gevallen waarin bedrijven een aangepaste app voor BigCommerce moesten maken, terwijl ze het gemakkelijk uit de Shopify app store konden halen.
  • Betaalgateway: Er zijn zorgen dat Shopify verkopers straft voor het niet gebruiken van hun eigen betaalgateway. In werkelijkheid is Shopify's betaalgateway meer dan alleen een betalingsverwerker; het is ook een tracking- en conversietool. 
  • SEO Zorgen: De URL-structuur van Shopify wordt soms bekritiseerd vanuit een SEO-perspectief. Hoewel technisch gezien de URL-structuur van BigCommerce aanpasbaar is, hebben miljoenen succesvolle Shopify-gebruikers bewezen dat de standaardinstellingen van Shopify nog steeds gunstig zijn voor SEO.
  • API Limieten: Een vaak gehoord bezwaar tegen Shopify is dat er beperkingen zijn aan het aantal API-aanroepen dat kan worden gedaan. Ter vergelijking: BigCommerce biedt weliswaar onbeperkte API-aanroepen, maar dit kan problemen veroorzaken als er geen goede beheers- en controlemaatregelen zijn. Te veel ongecontroleerde aanroepen kunnen systemen overbelasten en de prestaties van een webshop negatief beïnvloeden.
  • B2B-functionaliteit: Er was een tijd dat Shopify niet ideaal was voor B2B, maar dit is in recentere tijden veranderd. Shopify heeft geïnvesteerd in het verbeteren van hun B2B-functionaliteiten en is momenteel nog hard bezig met de ontwikkeling hiervan, waardoor dit bezwaar grotendeels is weggenomen.

Conclusie

In de competitieve wereld van e-commerce platforms bieden zowel Shopify als BigCommerce waardevolle tools en functionaliteiten voor ondernemers. Echter, wanneer we de twee vergelijken, springt Shopify er vaak uit als de voorkeursoptie voor veel ondernemers.

Shopify's kracht ligt in zijn ongeëvenaarde gebruiksvriendelijkheid, uitgebreid app-ecosysteem en betrouwbare prestaties. Het platform is ontworpen om zowel beginners als ervaren ondernemers te ondersteunen, met een intuïtieve interface en een reeks tools die het gemakkelijk maken om een online winkel op te starten en te laten groeien. Bovendien zorgt het uitgebreide app-ecosysteem ervoor dat winkeliers gemakkelijk nieuwe functies kunnen toevoegen en aanpassen aan veranderende markttrends.

BigCommerce biedt weliswaar ook een krachtig platform, maar de vereisten voor meer technische expertise en de mogelijk beperktere flexibiliteit kunnen sommige ondernemers afschrikken.

Kortom, terwijl de keuze tussen Shopify en BigCommerce uiteindelijk zal afhangen van individuele zakelijke behoeften en voorkeuren, heeft Shopify zich bewezen als een betrouwbaar platform dat consistent hoge prestaties levert en de gebruiker centraal stelt.

Notive als technische partner

Notive heeft een diepgaande kennis van e-commerce, opgedaan door jarenlange ervaring met platforms zoals Shopify en BigCommerce. We bieden niet alleen technische oplossingen, maar kijken ook naar de unieke behoeften van elk bedrijf!

Notive Business Developer Elham

Welk platform wordt het?

Twijfel je nog tussen Shopify of BigCommerce? Wij helpen je graag verder om de juiste keuze te maken. Let's connect!
Neem contact op met Elham

Projecten waar wij trots op zijn

Bekijk alle projecten

Mogelijk vind je dit ook interessant