IT Innovation Partner

Beest

Beest is in 2012 begonnen met hun winkel en webshop waar ze alles hebben voor vijver, aquarium en dierbenodigdheden. Al 30 jaar lang deelt Beest, als hecht familiebedrijf hun liefde, passie en ervaring in de vijver- en zwembadbranche.
  • Platform webshop
    Lightspeed
  • Datum project
    Januari 2022 - Februari 2022
Scroll

De opdracht

Beest was op zoek naar een second opinion voor hun voorgaande webshop die was gebaseerd op het Craft CMS platform. Deze versie van Craft Commerce was inmiddels gedateerd en had End of Life bereikt.

Craft CMS brengt met Craft Commerce regelmatig nieuwe versies uit om de verouderde over te nemen. Dit zorgt ervoor dat webshops op de verouderde versies ook regelmatig vervangen moeten worden. Dit kan voor mogelijke haperingen in de beveiliging zorgen.

Er wordt geen support meer verleend en er worden ook geen beveiligingspatches meer aangeboden. Dit zorgt voor meer vatbaarheid voor cyberaanvallen. De vraag was of wij de updates konden onderhouden voor een bepaald budget maar het was een kwestie van toekomstbestendigheid.

Als Beest op Craft Commerce zou blijven dan zou er periodiek een nieuwe webshop ontwikkeld moeten worden. Beest zat nog steeds met de vraag wat ze met hun webshop het beste konden doen. Maar de vraag is eigenlijk wat is de beste oplossing voor Beest?

Mockup webshop Beest

De oplossing

Om de vraag: “Wat is de beste oplossing voor Beest?” te kunnen beantwoorden hebben we gekeken naar de kern van het probleem om de mogelijke opties te verkennen. Het was een optie om op het huidige platform te blijven maar het was ook een optie om verschillende e-commerce platformen te overwegen zoals Shopify of Lightspeed.

Om de best oplossing te vinden, voor Beest hebben we samen met Beest rond de tafel gezeten en de verschillen tussen de platforms toegelicht. Al gauw werd het duidelijk dat migreren naar Lightspeed de juiste keuze zou zijn voor Beest. Mede door de Nederlandse support die Lightspeed aanbiedt en omdat Beest er al bekend mee was.

Nu de keuze is gemaakt om te migreren naar Lightspeed, werd het tijd om Beest tot leven te laten komen. Om dit mogelijk te maken, hebben we een aantal koppelingen toegevoegd aan de webshop. Tijdens het migreren hebben we gebruik gemaakt van de koppeling van Litextension.

De producten zijn overgezet naar het Lightspeed platform door middel van de Exact Online Handel ERP. Tevens is dit ook de koppeling voor de boekhouding. De koppeling zorgt voor een duidelijk overzicht van de facturen.

Daarnaast zijn er ook Mailchimp en Kiyoh koppelingen toegevoegd. Met Mailchimp kunnen ze nieuwsbrieven toevoegen en versturen naar klanten. De Kiyoh koppeling vraagt klanten een aantal dagen na hun bestelling voor een review. Dit zijn geautomatiseerde processen. Zo kan Beest gemakkelijk met haar klanten communiceren via de mail en reviews verzamelen.

Om de webshop compleet te maken is er een passend design gemaakt in de huisstijl van Beest.

"We hebben de samenwerking als positief ervaren!" - Beest

Het resultaat

Door terug te gaan naar de kern van het probleem, hebben we voor Beest een oplossing kunnen bedenken waar ze op lange termijn profijt van zullen hebben. De stabiele en duurzame webshop gebaseerd op Lightspeed, zorgt voor weinig onderhoud. Een must voor Beest! Ook kan Beest nu haar klantervaring optimaliseren en beheren door de toegepaste extensies. En dat allemaal, nog onder budget!

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Ook een webshop beginnen?

Onze business developer bespreekt graag de mogelijkheden.
Neem contact op met Elham!

Misschien vind je dit ook interessant

Bekijk alle projecten