Maatwerk Checkout

Lightspeed checkout op maat

Pas jouw Lightspeed checkout aan naar wens

Elham 1
Elham - 4 minuten leestijd


Hoe mooi je webshop er ook uitziet, uiteindelijk is de checkout het laatste en belangrijkste proces. De checkout kan jouw webshop maken of kraken! In de checkout vindt de betaling plaats, een magische plek waarbij een artikel en klant worden samengevoegd tot een bestelling. Om van jouw Lightspeed webshop een succes te maken is het van belang dat dat jouw checkout dus optimaal z’n werk doet. Door middel van checkout optimalisatie zorg je ervoor dat de drempel om een aankoop te plaatsen verlaagd wordt.


Standaard Lightspeed checkout

Lightspeed biedt standaard een drietal opties om jouw checkout optimaal op te stellen voor je bezoeker, zo kan jij het percentage verlaten winkelwagentjes op jouw Lightspeed webshop verlagen. Als webshophouder heb je binnen Lightspeed eCommerce de keus uit de volgende drie standaard opties:

  1. Multi-step-checkout: Hierin deel je checkout in meerdere stappen. Zo wordt de bezoeker door verschillende stappen begeleid bij het plaatsen van een order. Denk hierbij aan accountgegevens, verzendmogelijkheden en betaalopties.
  2. Eén-pagina-checkout: Zoals de naam al doet vermoeden, voert de bezoeker bij deze optie alles in op 1 pagina waar de klant in kan scrollen.
  3. Eén-staps-checkout: Dit is voor een deel vergelijkbaar met optie 2. Echter wordt hier de informatie verticaal weergegeven in één overzicht.

Om te bepalen welke checkout voor jou het beste converteert kan je hiervoor A/B testen. Dit betekent dat je twee checkout-varianten uitprobeert en onderzoekt welke variant het beste converteert. Zo kan je jouw Lightspeed webshop onderscheiden en ervoor zorgen dat je betere conversie cijfers kan behalen.


Maatwerk Checkout

In vele gevallen zijn de standaard checkouts van Lightspeed toereikend. Aan de andere kant kan dit altijd beter met maatwerk. Bij het maken van een maatwerk webshop design kunnen wij de standaard Lightspeed checkout parameters gebruiken en deze opnieuw vormgeven. Met behulp van maatwerk kun je een gebruiksvriendelijke checkout laten maken. Naast dat je webshop een ander “jasje” krijgt en nog beter converteert, kunnen we ook meer functionaliteiten aanbieden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het toevoegen van een veld om een gewenste bezorgdatum te kunnen doorgeven.


Wat zijn de voordelen van een maatwerk checkout in Lightspeed?

We hebben alle voordelen van een maatwerk checkout voor jou op een rijtje gezet.

Creëer de ideale Checkout

Kortom, het allerbelangrijkste is dat je het zo eenvoudig mogelijk maakt om een order te plaatsen. Hierdoor krijg jij een gebruiksvriendelijke checkout die extra omzet kan generen. De standaard checkout is voor de meeste webshops toereikend, maar door frontend aanpassingen door te voeren kan dit nog verder geoptimaliseerd worden en kunnen er ook procesmatige verbeteringen worden toegepast. Verhoog vandaag nog jouw conversie door het implementeren van de Lightspeed maatwerk checkout!

Wil jij jouw conversie verhogen met een Lightspeed maatwerk checkout?

Wij kunnen je daarbij helpen!

Neem contact op