IT Innovation Partner

Een complete Shopify webshop in 9 stappen

Ontdek hoe je binnen 9 eenvoudige stappen een complete Shopify webshop kunt opzetten. Met onze begeleiding en expertise helpen we je bij het bouwen van een succesvolle online winkel met behulp van het krachtige Shopify platform. Van het kiezen van een aantrekkelijk thema tot het integreren van betalingsmogelijkheden, we bieden stapsgewijze instructies om jouw Shopify webshop snel en efficiënt te lanceren.
Scroll

Wat is Shopify?

Shopify is een internationaal webshopplatform dat aanzienlijke groei heeft doorgemaakt sinds het werd opgericht in 2006. Het is uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers van e-commerce software wereldwijd. Met Shopify kun je profiteren van een breed scala aan betaalde en gratis extensies die je kunt gebruiken voor verkoop, rapportage, boekhouding, voorraadbeheer en meer. Door de vele integraties, extensies en mogelijkheden is Shopify ook voor Nederlandse webshops relevant en interessant. Het wordt zelfs beschouwd als een van de top 3 keuzes voor het opzetten van een webshop in Nederland.

Hoe maak je een Shopify webshop?

1. Maak een Shopify-account

Ga naar de Shopify-website (www.shopify.com) en meld je aan voor een account. Volg de instructies om je winkelnaam en -details in te voeren.

2. Kies een thema

Shopify biedt een verscheidenheid aan professioneel ontworpen thema's die je kunt gebruiken als basis voor je website. Blader door de beschikbare thema's en selecteer er een die past bij het doel en de stijl van je winkel. Heb je wat inspiratie nodig? Wij hebben de gratis Shopify thema’s alvast voor je op een rijtje gezet.

3. Pas het thema aan

Nadat je een thema hebt gekozen, kun je het aanpassen aan je eigen merk en voorkeuren. Bewerk kleuren, lettertypen, afbeeldingen en lay-out om je website een unieke uitstraling te geven.

4. Voeg producten toe

Ga naar het Shopify-beheerdersdashboard en voeg je producten toe. Geef elke productpagina een titel, beschrijving, afbeeldingen en prijs. Organiseer je producten in categorieën om het navigeren voor je klanten gemakkelijk te maken.

5. Configureer betalings- en verzendinstellingen

Stel je betalingsgateway in om betalingen van klanten te kunnen accepteren. Shopify biedt verschillende opties, zoals Shopify Payments, PayPal en andere populaire betaalmethoden. Configureer ook je verzendinstellingen, zoals verzendtarieven en -opties.

6. Pas pagina's aan

Creëer essentiële pagina's voor je website, zoals een startpagina, Over ons-pagina, Contactpagina en eventuele andere relevante pagina's. Voeg tekst, afbeeldingen en eventuele benodigde formulieren toe.

7. Optimaliseer voor zoekmachines

Gebruik SEO (Search Engine Optimization) technieken om je website beter vindbaar te maken in zoekmachines. Pas relevante zoekwoorden toe in paginatitels, beschrijvingen en URL's.

8. Test en lanceer

Voordat je je website lanceert, test je alle functionaliteiten, zoals het plaatsen van bestellingen, betalingen en verzending. Zorg ervoor dat alles soepel verloopt voordat je je winkel openstelt voor het publiek.

9. Promoot je website

Nadat je je Shopify-website hebt gelanceerd, is het belangrijk om deze te promoten om verkeer en klanten te genereren. Maak gebruik van online marketingkanalen, sociale media en andere promotiemethoden om je winkel te promoten en je merkbekendheid te vergroten.

Ben je bereid om je Shopify webshop uit te breiden met de beste functionaliteiten? Neem dan contact met ons op. Onze Shopify experts staan al klaar!

Wat zijn de kosten van Shopify?

Shopify hanteert een abonnementsmodel met drie verschillende niveaus: Basic, Shopify en Advanced. Met het Basic-abonnement kun je al een Shopify-webshop starten voor €21,- per maand, wat een goede keuze is voor beginners.

Voor ambitieuze en groeiende bedrijven zijn het Shopify- en Advanced-abonnement interessant. Het Shopify-abonnement kost €59,- per maand en het Advanced-abonnement kost €289,- per maand.

Het is belangrijk om je bedrijfsdoelen in overweging te nemen bij het kiezen van het juiste Shopify-abonnement dat past bij je ambities, aangezien elk abonnement verschillende functionaliteiten biedt.

Naast de standaard abonnementen biedt Shopify ook twee andere opties: Shopify Lite en Shopify Plus. Shopify Lite is geschikt voor integratie met een bestaande website of social media pagina. Shopify Plus biedt enterprise-oplossingen voor bedrijven met grote volumes en multinationals.

Onze Shopify expert helpt jou met het bouwen van een Shopify webshop

Wil jij je Shopify webshop uitbreiden?

Ontdek de kracht van Shopify en start vandaag nog jouw succesvolle webshop! Vergroot jouw online bereik, verhoog je omzet en creëer een geweldige winkelervaring voor jouw klanten. Wij helpen je verder!

Onze Shopify projecten

Bekijk alle projecten

Meer over Shopify