Django Framework

Django is een hoogwaardig Python web framework dat gefocust is op snelle ontwikkeling en pragmatisch design. Sinds de release in 2005 is dit framework uitgegroeid tot volwassen hulpmiddel in de wereld van development. Bekende merken als Instagram, Nu.nl en Albert Heijn (Allerhande) maken gebruik van dit systeem.

Waarom Django?

Django is ontzettend uitgebreid op technisch vlak. Doordat het open source is biedt het veel vrijheid voor uitbreiding en optimalisatie. Doordat Django gebruik maakt van verschillende kleine en grote bouwstenen is het mogelijk om snel een functioneel prototype te bouwen.

Dankzij de uitgebreide bibliotheek van dit framework kunnen elementen eenvoudig worden hergebruikt en kunnen wij ons focussen op belangrijkere zaken zoals maatwerk functionaliteiten.

Voordelen

We zetten de grootste voordelen voor je op een rijtje:

Schaalbaarheid

Dankzij de groeiende bibliotheek aan componenten in Django is het eenvoudig om applicaties of websites uit te breiden met nieuwe functionaliteiten.

Snel en flexibel

Django is razendsnel en flexibel. Hiernaast biedt het voldoende mogelijkheden voor koppelingen met externe systemen.

Veiligheid

Django helpt veelvoorkomende beveiligingsfouten te vermijden, zoals SQL-injectie, cross-site scripting, cross-site aanvraag vervalsing en clickjacking.

Grote community

Dankzij de grote en levendige community is het Django framework constant in doorontwikkeling.

Conclusie

Je kunt op gestructureerde wijze snel een maatwerk website of webapplicatie maken. Django heeft niet zoveel te bieden als WordPress, maar is beter geschikt voor maatwerk. Je kunt een goede database ontwerpen en daar alles omheen bouwen. Echter is Django behoorlijk specialistisch en het kan daardoor ook lastig zijn om developers te vinden voor een Django project.

Benieuwd naar wat wij met Django kunnen? Bekijk dan eens onze case van Harmony.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Werken met Django?

Onze business developer bespreekt graag de mogelijkheden.
Neem contact op met Elham!

Projecten waar we trots op zijn

Bekijk alle projecten

Mogelijk vind je dit ook interessant