Ontdek de kracht van Ebay

Tegenwoordig kun je op veel online marktplaatsen je producten aanbieden. Zo kun je je goederen verkopen via Amazon, Bol.com en ook via social media kanalen zoals Facebook en Instagram. Ebay is ook een wereldwijde online handelsplaats waar je als verkoper je producten kunt verhandelen, zowel zakelijk als casual.

Maar hoe start je met verkopen op Ebay en wat moet je weten? Je leest het op deze pagina.

Hoe start je?

Als je wilt verkopen op Ebay, moet je eerst een verkopersaccount aanmaken. Je kan hierbij kiezen uit een privé account of een zakelijk account. Bij het inschrijven voor een zakelijk account, heb je het voordeel van een herkenbare bedrijfsnaam die wordt getoond bij je profiel. Zo kun je je reputatie als verkoper opbouwen.

Ook kun je in alle aanbiedingen je contactgegevens, informatie over het retourbeleid en voorwaarden opnemen. Daarnaast kom je in aanraking voor BTW voordelen.

Kosten

Als je producten wilt verkopen op Ebay, betaal je daar plaatsingskosten over. Ook betaal een verkoopcommissie als je wilt verkopen via Ebay. Het totaal van de verkoopkosten van Ebay bestaan dus uit die 2 posten.

Zo worden de plaatsingskosten berekend:

  • Als je 1 product verkoopt, betaal je kosten over de prijs van het product.
  • Als je meerdere producten verkoopt bij bijvoorbeeld een veiling, betaal je startkosten die je vermenigvuldigt met het aantal objecten dat je aanbiedt.

Zo wordt de verkoopcommissie berekent:

  • Maak je gebruik van een veiling, dan wordt de verkoopcommissie gebaseerd op het winnende bod.
  • Wordt het product direct gekocht, dan wordt de verkoopcommissie van Ebay gebaseerd op de aankoopprijs.

Betaalmethodes

Als je een verkopersaccount hebt, moet je een automatische betalingsmethode en eventuele Ebay kosten toevoegen aan je account voordat je iets verkoopt. Bij betalingsmethodes kan je kiezen uit PayPal, creditcard of een automatische incasso.

Als je iets verkoopt, krijg je elke maand een factuur met het bedrag dat via de betalingsmethode wordt afgeschreven. Als je gebruik maakt van Paypal, worden je verkoopkosten 10 dagen na ontvangst van je factuur automatisch van je PayPal rekening afgeschreven.

Ontvang reviews

Zowel kopers als verkopers kunnen elkaar beoordelen door feedback te geven. Feedback bestaat uit een beoordeling en commentaar. Kopers beoordelen verkopers op Ebay daarnaast ook op 4 specifieke gebieden:

  • Product beschrijving 
  • Communicatie
  • Levertijd 
  • Verzend- en administratietijd

Reviews zijn belangrijke factoren voor consumenten om aankopen te doen. Het is daarom cruciaal om een zo goed mogelijke score te hebben bij jouw verkoopaccount op Ebay.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Klaar voor een webshop?

Onze business developer bespreekt graag de mogelijkheden.
Neem contact op met Elham!

Projecten waar we trots op zijn

Bekijk alle projecten

Mogelijk vind je dit ook interessant