IT Innovation Partner

Ecwid vs Shopify 

Als je op het punt staat om een e-commerce platform te kiezen voor je online winkel, ben je waarschijnlijk al op de hoogte van de vele opties die er zijn. Twee populaire keuzes zijn Ecwid by Lightspeed en Shopify. In deze vergelijking nemen we een diepgaande kijk naar beide platforms om je te helpen beslissen welke het beste aansluit bij de behoeften van jouw bedrijf.
Scroll

Ecwid

Ecwid, wat staat voor "e-commerce widgets," is een gebruiksvriendelijk en betaalbaar e-commerce platform dat is ontworpen om het opzetten van een online winkel snel en eenvoudig te maken. Sinds 2021 is Ecwid overgenomen door Lightspeed en heet het Ecwid by Lightspeed. 

Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van Ecwid:

Eenvoudige Integratie

Ecwid kan naadloos worden geïntegreerd met bestaande websites en zelfs op sociale media platforms zoals Facebook en Instagram.

Betaalbaarheid

Voor startende ondernemers en kleine bedrijven is Ecwid een aantrekkelijke optie vanwege de lage instapkosten en flexibele abonnementen.

Meertalige en Internationale Ondersteuning

Ecwid ondersteunt meerdere talen en valuta's, waardoor het ideaal is voor bedrijven die internationaal willen uitbreiden.

Eenvoudig Beheer

De interface van Ecwid is intuïtief en gebruiksvriendelijk, zelfs voor beginners in e-commerce.

Shopify

Shopify is een van de meest bekende en krachtige e-commerce platforms op de markt. Hier zijn enkele redenen waarom veel ondernemers voor Shopify kiezen:

Professionele Uitstraling

Shopify biedt een breed scala aan thema's en aanpassingsmogelijkheden om je online winkel er professioneel en uniek uit te laten zien.

Krachtige Functionaliteit

Het platform biedt uitgebreide functionaliteit, waaronder geavanceerd voorraadbeheer, krachtige rapportages, en integraties met honderden apps en tools.

Schaalbaarheid

Shopify is geschikt voor zowel kleine start-ups als grote ondernemingen. Het kan gemakkelijk meegroeien met de behoeften van je bedrijf.

Betrouwbaarheid en Snelheid

Shopify biedt hostingdiensten en garandeert hoge uptime en snelle laadtijden voor je website.

Uitgebreide Ondersteuning

Shopify heeft een uitgebreid ondersteuningsteam en een actieve gemeenschap van gebruikers.

Waarom kiezen voor Shopify over Ecwid?

Hoewel Ecwid een uitstekend e-commerce platform is voor bepaalde bedrijven, zijn er situaties waarin Shopify een betere keuze kan zijn. Hier zijn enkele redenen waarom je eerder voor Shopify zou kunnen kiezen:

Meer Aanpassingsmogelijkheden

Shopify biedt een breder scala aan thema's en aanpassingsopties dan Ecwid. Dit betekent dat je je online winkel volledig kunt afstemmen op je merkidentiteit en klantbehoeften.

Uitgebreide App Store

Shopify heeft een uitgebreide app store met honderden apps en extensies waarmee je de functionaliteit van je webshop kunt uitbreiden. Of je nu geavanceerd voorraadbeheer, marketingautomatisering of boekhoudintegratie nodig hebt, je vindt het in de Shopify App Store.

Krachtige Marketingtools

Shopify biedt krachtige marketing- en SEO-tools om je te helpen meer verkeer naar je webshop te trekken en je conversies te verhogen. Van e-mailmarketing tot zoekmachineoptimalisatie, Shopify heeft je gedekt.

Geschikt voor Groei

Als je groeiplannen hebt, is Shopify schaalbaar en biedt het geavanceerde functies voor grote e-commercebedrijven. Het kan je ondersteunen terwijl je bedrijf zich uitbreidt.

Betrouwbaarheid en Prestaties

Shopify biedt betrouwbare hosting en hoge prestaties. Dit vertaalt zich in snelle laadtijden en weinig downtime voor je webshop.

Hoewel Ecwid ideaal kan zijn voor bepaalde situaties, zoals kleinere winkels of diegenen die snel en eenvoudig willen beginnen, biedt Shopify een breder scala aan mogelijkheden en aanpassingsmogelijkheden die het tot een krachtigere keuze kunnen maken voor bedrijven die groei en succes op lange termijn ambiëren. Het is belangrijk om je specifieke behoeften en doelen te overwegen bij het maken van je keuze tussen deze twee platforms.

Migreren naar Shopify

Nadenken over een overstap naar Shopify? Bij Notive begrijpen we dat migreren naar een nieuw e-commerceplatform een grote stap kan zijn. Ons ervaren team staat klaar om je te begeleiden bij elke fase van de migratie, zodat je soepel en met vertrouwen kunt overstappen naar Shopify. We zorgen ervoor dat je producten, klantgegevens en integraties veilig worden overgezet, zodat je snel kunt profiteren van de voordelen van dit krachtige platform.

Ondersteuning Shopify webshop laten maken

Shopify webshop laten maken?

Denk je er over na om te migreren naar Shopify? Bij Notive staan we klaar om je naadloos te ondersteunen bij deze overstap. Neem contact op met onze Business Developer voor een vrijblijvend gesprek.
Neem contact op

Shopify projecten waar we trots op zijn

Bekijk alle projecten

Misschien vind je dit ook interessant