IT Innovation Partner

Shopify vs. Lightspeed

Ontdek de vergelijking en verschillen tussen Shopify en Lightspeed en ontdek welk e-commerceplatform het beste past bij jouw bedrijf. Leer meer over de functies, mogelijkheden en voordelen van beide platforms en maak een weloverwogen keuze om jouw online winkel naar nieuwe hoogten te brengen.
Scroll

Welk platform voor een webshop?

Wil jij een webshop beginnen en twijfel je tussen Shopify en Lightspeed? Beide e-commerce platforms lijken erg op elkaar, maar toch zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de 2 Canadese spelers.

Met beide software kan je zowel fysiek als online via een Point of Sale oplossing verkopen waardoor ze erg populair zijn. Dit is een applicatie voor IOS-en Android apparaten die je kan gebruiken voor transacties in je fysieke winkel of pop-up omgeving.

Ook groeien Shopify en Lightspeed hard en hebben ze veel positieve recensies. Waarop baseer je dan je keuze? Wij leggen je graag de verschillen tussen Shopify en Lightspeed uit.

Over Shopify

Shopify kent haar oorsprong in de e-commerce. De Canadese oprichters hadden zelf namelijk een webshop voor snowboard benodigdheden opgericht omdat ze ontevreden waren over het toen huidige e-commerce aanbod. Ze bedachten om hiervoor een oplossing te bieden voor beginnende of opkomende verkopers wat zich uitmondde in Shopify. 

Door de jaren heen zijn ze ook externe platformen zoals Instagram en WordPress gaan omarmen. Met Shopify voeg je eenvoudig een shop element toe wat je al kan gebruiken bij het goedkoopste abonnement, bij Lightspeed kan dit niet. Shopify is ook nog steeds het platform om mee te dropshippen, wat bij Lightspeed veel minder wordt gebruikt.

Over Lightspeed

De oorsprong van Lightspeed ligt bij de Point of Sale waarbij retailers zowel fysiek als online kunnen verkopen. Shopify heeft ook een POS, maar Lightspeed gaat net iets verder. Zo kun je de Lightspeed POS zeer goed gebruiken in de horeca als je bijvoorbeeld voor je restaurant ook een bezorgservice wilt maken.

Lightspeed heeft een van de hoofdkantoren in Nederland waardoor een gedeelte van de code deels ontwikkeld is in Amsterdam. Hierdoor heb je ook Europese hosting waardoor je niet de melding krijgt dat je gegevens met derden gedeeld kunnen worden en is de support in het Nederlands.

Wat zijn de kosten van Shopify?

Shopify werkt met abonnementen. Welke Shopify abonnement het best bij jouw bedrijf past, hangt af van de hoeveelheid transacties en de functies. 

Begin je net met je e-commerce bedrijf? Dan kun je met Shopify Basic voor €21 per maand een webshop ontwikkelen. Met Shopify Basic kun je al onbeperkt producten toevoegen, alleen hebben maar 2 medewerkers toegang tot het beheercentrum.  Voor de betalingen betaal je met dit abonnement nog 2% transactiekosten. 

Voor bedrijven die meer willen groeien of beschikken over een fysieke winkel is er het standaard Shopify abonnement. Met het standaard Shopify abonnement betaal je €59 per maand. Met dit abonnement hebben 5 medewerkers toegang tot het beheercentrum en betaal je maar 1% transactiekosten. Verdiep je verder in de mogelijkheden en Shopify kosten

Wat zijn de kosten van Lightspeed?

Lightspeed werkt ook met een abonnement systeem, zo kies je een abonnement wat het beste bij jouw bedrijf past.

Het Lightspeed Business abonnement is maandelijks €39 per maand. Met dit abonnement kun je maximaal 2500 producten toevoegen en hebben maximaal 2 medewerkers toegang tot het account. 

Ben je op zoek naar meer uitbreiding? Dan is misschien het Lightspeed Unlimited abonnement wat voor jou. Zoals de naam al insinueert, heb je een onbeperkt aantal producten die je kan aanbieden voor €99 per maand. Met het Lightspeed Unlimited abonnement kunnen er 15 medewerkersaccounts worden opgericht. Ook is het mogelijk het met je fysieke winkel te integeren om zo een naadloze omnichannel ervaring te bieden.

Maatwerk thema's

Zowel Lightspeed als Shopify bieden verschillende thema’s aan die je zelf kunt aanpassen voor jouw webshop. Als je wilt dat de webshop volledig aansluit bij jouw huisstijl kan je ook een uniek thema laten ontwikkelen door ons.

Als je een bestaand thema wilt kiezen, betaal je bij Lightspeed een maandelijks bedrag voor de meeste thema’s. Bij Shopify betaal je eenmalig voor een thema. Beiden e-commerce platforms bieden ook gratis thema’s aan.

De thema’s van Shopify zijn over het algemeen duurder en dus een grotere investering in het begin. Bij Shopify moet je vaak €180 betalen om een thema te gebruiken en bij Lightspeed is dit vanaf €15.

Koppelingen

Bij beiden e-commerce platforms kan je koppelingen maken met andere systemen. Je kan zo je boekhoudsoftware, betaalmethodes en verzendmogelijkheden koppelen. Bij beide partijen is dit goed uitgewerkt en zijn er dus geen verschillen.

Apps

Als je een webshop hebt met Shopify of Lightspeed kan je deze uitbreiden met apps. Je kan bijvoorbeeld een app installeren om betere checkout mogelijkheden aan te bieden. Beide systemen bieden genoeg apps aan om mogelijkheden toe te voegen.

Als je zelf een app wilt laten maken voor Shopify of Lightspeed, kan je altijd de hulp van een internetbureau inschakelen.

Enterprise

De verschillen tussen Shopify en Lightspeed zie je pas echt als je de duurdere pakketten vergelijkt. Ga je bijvoorbeeld meer dan tienduizend verkopen per maand maken? Dan kan je bijvoorbeeld het Shopify Plus abonnement nemen.

Dit is het Shopify abonnement voor enterprise waarmee je maatwerk kan realiseren in de checkout en ook zijn er meer toegangsrechten voor medewerkers. Lightspeed biedt geen enterprise oplossing aan.

Conclusie

Zowel met Shopify als Lightspeed kan je een professionele webshop laten maken. Beide hebben ook een groot ontwikkelteam waardoor ze over alle functionaliteiten beschikken die je nodig hebt voor je webshop. Shopify en Lightspeed houden elkaar ook in de gaten, waardoor nieuwe functies al snel door de ander overgenomen zullen worden. Weet je dus nog niet of je nu Shopify of Lightspeed moet kiezen voor jouw webshop? Neem dan nu contact met ons op voor advies op maat!

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Lightspeed of Shopify webshop laten bouwen?

Ons team van digitale architecten, developers en designers staat klaar voor je.
Elham helpt je graag verder!

Enkele van onze ontwikkelde Shopify webshops

Bekijk alle projecten

Mogelijk vind je dit ook interessant